Termeni livrare

Notă: Informațiile de pe acestă pagină pot fi modificate în orice moment de către „brutaria.com” fără notificarea prealabilă a utilizatorului.

Livrare:

Livarea în Chișinău pentru comenzi mai mari de 2500 lei este gratuită.
Livrarea peste hotare este posibilă, pentru informații: +373 268 37 515
Cum asigurăm prospețimea produselor livrate?
Deoarece produsele sunt panificații e foarte important să fie livrate cât mai repede. Nimeni nu vrea un colac uscat. Noi înțelegem asta și facem tot posibilul ca produsele noastre să ajungă la timp și proaspete. Fiecare colac e învelit separat într-un înveliș special care permite păstrarea produsului și calitățile lui pentru un termen mai lung. Chiar și cu învelișurile speciale e esențial ca comanda să ajungă cât mai repede de aceea livrăm tot noi.

Retururi

Nu sunt mulțumit de produsele primite. Ce fac acum?
În cazul în care nu sunteți satisfăcuți de produsele livrate returnarea se poate face în timp de 1 zi lucrătoare de la primirea produselor (anunțarea returului).
Cum se face returul:
  1. Contactați-ne folosind datele de contact în timp de maxim 1 zi de la primirea comenzii specificând motivul returului. Motivele returului includ:
    • Produsele nu sunt satisfăcătoare (sunt uscate, degradate, necomenstibile, etc…)
    • Termenul de livrare a fost depășit foarte mult față de cel estimat la momentul livrării.
  2. După ce ne-ați contactat veți trimte înapoi coletul primit cu toate produsele intacte. În cazul în care produsele au fost cosumate sau vizibil deteriorare nu veți fi rambursați.
  3. De la data confirmării returului (copia după certificatul de livrare) veți primi banii pe comandă înapoi în termen de 30 de zile lucrătoare. Suma returnată va include doar valoarea comenzii.  Atenție: Suma returnată nu va include cheltuielile de transport.
Alternativ se poate face o nouă comandă pe aceeași sumă.